TÜRKİYE DALIŞ NOKTALARI     
TÜRKİYE DALIŞ NOKTALARI

Türkiye’de sıklıkla gittiğimiz dalış bölgeleri

 

MARMARA Kıyıları ve Adaları

 

Sanılanın aksine Marmara’da HAYAT VAR.. İç deniz olmasının dezavantajlarının (katı atıklar ve sanayi atıkları) yanında kendini temizleye bilen ve derinliklerinde onlarca çeşit yumuşakça, balık ve eklembacaklı deniz canlısı barındıran, aynı zamanda yakınlığıyla son yıllarda ön plana çıkan yeni dalış bölgemiz..

 

Kuzey Ege

 

Ayvalık başta olmak üzere Saroz, Çanakkale, Bozcaada, Gökçeada ve İzmir gibi birbirinden eşsiz dalış bölgeleri ve noktalarıyla dolu, aynı zamanda mesafelerinin pekte uzak olmamasıyla Bursalı dalıcıların uğrak yerleridir. Kuzey egede su sıcaklığı diğer bölgelere nazaran düşük olmasına rağmen canlı çeşitliliği ve rengârenk dip yapısıyla tüm dalıcıları büyülemektedir..

 

            Ayvalık

Ayvalık, Türkiye'nin Kızıl denizi olarak isimlendirilmiş, görüşün her mevsim çok açık olduğu, her havada demirlenecek bir ada arkası/önü/yanı bulunabildiğinden dolayı oldukça tercih edilen yerlerden birisidir. Derinlerinde sakladığı Alev Mercanlarıyla tüm dalıcıların hayallerini süsler..

 

            Seferihisar (Sığacık)

Sığacık, yol boyunca uzanan mandalina bahçeleri, limanı, kalesi, balık restaurantları ile ünlü Ege'nin küçük, şirin ve sessiz bir tatil beldesi olmasının yanında; Sörf ve dalış meraklıları için eşsiz ve doyulması güç manzaralar sunar.. Bölgenin sualtına bir kere misafir olduysanız bir daha ki sefer pekte geç olmayacaktır.. 

 

            Karaburun

Karaburun, birçok koyu ve doğasıyla, Türkiye’nin bilinmeyen cennetleri arasında yer alıyor. İzmir ile arasındaki önceleri 130 kilometrelik yolun keskin virajlarla örülü olması nedeniyle oldukça bakirdir. Sualtı zenginlikleri açısından oldukça elverişli olan Karaburun Yarımadası Türkiye'nin dört bir yanından bir çok insanı bölgeye çekmektedir. Su akıntı yollarının çokça olması sebebi ile genelde görüntünün uygun olması ve Dip zenginliği birçok sualtı fotoğrafçısının bölgeye ilgi göstermesini sağlamaktadır.

 

                        

 

Güney Ege

 

Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Çeşme ; buraları sadece deniz kum güneş, akşamda bolca eğlence diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.. Gözlerinizi kapatın ve su üstündeki tüm bu güzellikleri hayal edin, şimdi ise bunların hepsini 2 ile çarpın ki bölgenin sualtı güzelliklerini tahmin edebilesiniz..

 

            Çeşme

Çeşme'nin ününü bilmeyen yoktur, gecesi ayrı güzel, gündüzü ayrı.. Peki Çeşme'nin turkuaz derinliklerinde sakladığı onlarca dalış noktası ve güzellikleri.. Bölgeye gidince dalış yapmadan dönmememiz gereken noktalardan bir kaçı; Monem Batığı, Yatak Odası, Ayrık taş, Ildır Mağara resifi ve 88 taşlarıdır.

            Bodrum

Bodrum Bodrum nasıl anlatsak nasıl söylesek bilemedik.. Bodrum'u herkesten farklı sevenlerdeniz biz, sebebi ise  Zephiria Adası üzerine kurulmuş muhteşem St. Petros Kalesi ve içindeki, dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan Sualtı Eserleri Müzesi, amforaları, her burunda bir şehit vermiş süngercisi, sadece Bodrum'un sualtında bulabileceğiniz renkler, canlılar ve doğal yapıları..

 

            Marmaris

Deniz, Tarih ve Doğa'nın muhteşem bir uyum içinde buluştuğu Türkiye'nin en büyük doğal limanı olan Marmaris, dalış severler için her dalışta farklı bir noktada keşif imkanı sunuyor..

Marmaris ve yakın çevresinde günübirlik gidilebilecek 52 dalış noktası vardır. 

 

Akdeniz

 

Yaz kış demeden dalanlar için var geçilmezdir Akdeniz.. Bölge yaz aylarında herkesin uğrak yerlerinden olmasına rağmen, kışın Bursalı dalıcılar için vazgeçilmezler arasında yer alır..

Birbirinden güzel belde ve ilçelerinin yanında dünyaca değer kazanmış dalış noktalarında birbirinden keyifli dalışlar yapılabilir.. Bölgenin başlıca dalış noktaları Fethiye, Kalkan, Kaş,  Kemer ve Mersin’dir..

 

            Fethiye

Çeşitli güzellikleri bir arada barındıran Fethiye, muhteşem doğası ve sualtı yaşamıyla Akdeniz’in ilginç dalış noktalarındandır.Farklı seviyedeki dalıcılara alternatif dalış noktaları sunan Fethiye’de Afkule ve Türk Hamamı Fethiye’nin en güzel dalış noktalarıdır. Sıcak denizi, güneşi ve eşsiz doğasıyla dalış dışında birçok alternatife sahip olan bölge macera severler için güzel bir bölgedir.

 

            Kemer

Kemer, değişken kıyı yapısı, antik çağlardan anforaları, gemi batıkları, resif ve mağaraları ile Akdeniz Bölgesi’nde Antalya’nın güneyindeki en önemli dalış merkezlerinden biridir. Kemer denince akla gelen 2 nokta vardır, bunlar PARİS 2 gemi batığı(1. Dünya Savaşı Batığı) ve 3 Adalar mevkiidir.. 3 ADALAR’da iri vatozlara, müren balıklarına, karavidalara, yılın belirli zamanlarında orkinos sürülerine, barakuda sürülerine ve hatta nesli tükenmekte olan Akdeniz Fokları’na da rastlanmaktadır..

 

            Kaş

Kaş Akdeniz’in en farklı coğrafyasına sahip antik kentleriyle ünlü tatil beldelerinden biri.. Denize kıvrım kıvrım uzanan bir yarımadanın içinde kalan koya kurulmuş antik kent, günümüzde de gelişerek tatilcilerin gözde dalış merkezlerinin başında yer alıyor.. Kaş'ta dalış yapmadıysanız dalış yaptım demeyin..

 

 

Her ne kadar anlatsak da Türkiye’nin sualtı zenginliklerini görmeden ve deneyimlemeden ne kadar şanslı olduğumuzun farkına varamazsınız.. Hal böyleyken hiç beklemeden HAYDİ DALIŞA..